Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chuť pomáhat-pomoc Ukrajině

       Před časem jsem rovněž začal spolupracovat jako dobrovolník a člen s organizací "Chuť pomáhat člověku z.s..", která pomáhá lidem postižených válkou na Ukrajině. Pokud by jste chtěli přispět jakoukoliv finanční částkou, nebo se osobně zapojit do nějakého našeho projektu či donést nějaké věci na námi pořádané materiální sbírky podívejte se na naše stránky http://www.chutpomahat.cz, kde se můžete dozvědět více o našich projektech, zjistit číslo našeho transparentníého účtu, apod. Jakákoliv finanční částka pomůže. Stačí třeba 50 Kč. Vím je to kapka v moři, ale když těch kapek bude více, objeví se najednou celý oceán.

     I když média o situaci na Donbase již příliž neinformují, válka stále pokračuje a lidé strádají, především v zimě, kdy teploty mnohdy dosahují třeba i -30°C. Lidé nemají co jíst, protože nefungují bankomaty a ukrajinský stát do těchto oblastí neposílá sociální dávky a důchody, protože všechny zde žijící lidi považuje za teroristy a nehledí na to, že zde žijí i normální lidé, kteří se ničím neprovinili. Není zde práce a lidé proto nemají finanční prostředky. Nejhůře jsou na tom staří a nemohoucí lidé o které se nemá kdo postarat a nikoho nemají za kým by mohli utéct do bezpečnějších oblastí Ukrajiny. Takový lidé zde žijí pod přímou palbou, před kterou, když mohou se schovávají ve sklepeních svých domů a mnohdy i velice dlouho nemohou vyjít ven.

       A takovým potřebným lidem se my snažíme pomáhat. Vozíme jim chleba přímo do frontových oblastí. V létě pořádáme Tábory bezpečí pro děti z frontových oblastí. V zimě vyrábíme v naší dílně na Ukrajině kamínka a instalujeme je do bytů, zařizujeme jim otop na zimu v podobě otopného dřeva, opravujeme poškozené domy. Na Ukrajinu jsme dovezli 22 tun mouky, kterou jsme dostali darem od firmy Penam. Současně jsme dovezli střešní kritinu na pokrytí střech poškozených domů a dopravily na Ukrajinu mnoho věcí z našich materiálních sbírek. Současně organizujeme pomoc dobrovolníků, kteří pomáhají lidem přímo na místě. Pokud by jste proto měli zájem jakkoliv pomoci nebo se účastnit pomoci přímo na místě, podívejte se rozhodně na náš výše uvedený web na kterém naleznete všechny potřebné kontakty.

      Jen pro upřesnění zde uvádím, že spolupráci s organizací Chuť pomáhat jsem bohužel už ukončil od začátku roku 2019. Má spolupráce s touto organizací trvala celkem pět let. Ukončení spolupráce došlo z mé strany kvůli nedostatku času a né proto, že by tato organizace byla nějak špatná. Kdo by nám chtěl pomoci nebo s námi spolupracovat jako dobrovolník a nebo nám přispět jakoukoliv částkou, určitě může. Pomoc na místě i v ČR určitě probíhá a je účelná, takže pomoc této organizaci určitě z vlastní zkušenosti doporučuji. Tak to je zatím vše.

 

 

  Videa z války na Ukrajině, kde pomáhá Chuť pomáhat pod vedením Kodyho

 

Saša-průvodce válkou na Ukrajině

 

 

 Další videa o Chuti pomáhat a její pomoci válkou stiženým lidem na Donbase

 

Poděkování ředitele Chuti pomáhat Kodiho, dárcům k novému roku 2023

Pomoc starým babičkám ve válce na Ukrajině v roce 2023 

Poděkování od Aničky - tábory bezpečí pořádané Chutí pomáhat

 

 

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

informative essay writing g89hos

(GregoryGarma, 5. 4. 2023 14:19)


You have made your stand extremely effectively!!
college essay application https://domyhomeworkformecheap.com phd dissertation writing service https://englishessayhelp.com

 

 

Portrét



Facebook

Kontakt

Jiří Pospíšil

733400648

pospisiljiri@seznam.cz


Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 7
Celkem: 543589
Měsíc: 6029
Den: 464